fredag 7 mars 2008

Superfredag

Ja..då var det fredag...Jag har namnsdag!!!
Idag kom Milton igen och vi har fortsatt med träning inför utställningen. Det blir bättre faktiskt. Provade med uställningskoppel idag också, det gick bra. Dom springer nästan snyggare då än i det vanliga som kan vara vana att dra och hålla på i. Kunde stå bra också. Ska ta ut han engång till innan husse kommer och hämtar honom. Nästa vecka ska han stanna längre för lite trimning.

Sen fick Hedvig komma ut...hon är så söt, enligt husse hade hon legat och pipit när jag gick ut med Milton. Hon vet ju att hon och jag brukar gå ut och ha massa skojiga saker för oss.
Började med utställningsträning där också. Igår blev det ju mycket miljöträning. Hon fick också prova utställningskoppel och sprang också bättre. Stå är hon duktig på men vi ökar tiden lite mer varje gång så om skulle bli tvungen att stå länge så ska hon kunna det.
Vi gick vidare och tränade "kontaktfält", det finns en liten pallplint som är jättebra att använda.
För er som inte vet övningen så går det i korta drag till så här: Om man ska träna/tävla agility måste hunden bli säker på kontaktfälten som finns i början och slutet av balanshindrerna, övningen kan göras på ex. trottoarer, någonstans där det är en nivåskillnad. Hunden ska först kliva upp med bara framtassarna på den högre delen och stanna, godis, sen ska hela hunden gå upp och sen ner bara med framtassarna så baktassarna står kvar på "kontaktfältet", godis. Hunden lär sig att hålla koll på tassarna. Hedvig är duktig på den övningen.
Vi gick bort till en stock som hon har hoppat upp på förut, och hon kände nog igen den för hon hoppade glatt upp och viftade på svansen. Den här gången fick hon vända på stocken också, lite svårare. Den här stocken är ganska bred så det var inga problem, men vi gick till en annan som var lite smalare coh då blev det lite vingligare men hon blir så stolt när hon klarar det.
Sen gick vi till en gammal tennisplan, tror jag att det är, som har stängsel runt om, perfekt! Så jag kunde släppa Hedvig så vi kunde träna när hon är lös. Tränade lite inkallning då och det gick bra. Gjorde några fotpositioner som gick mycket bättre än sist!
Inne på planen fanns det lite skräp, plastpåsar, burkar m.m., som Hedvig tyckte var lite läskigt...men vi gick fram och kollade, och då var det inte läskigt längre. Tränade lite mer balans och sen tog vi en vanlig promenad.

Imorgon får vi se vad vi ska göra, kanske ska gå på stan med Hedvig annars tar vi det lugnt med långa promenader.

Har ni läst allt?...duktiga ni är!

Inga kommentarer: