söndag 16 mars 2008

Malmö utställningen

Nu är vi hemma från utställningen, trötta och slitna.
En dimmig morgon som blev till en strålande dag med solsken, solen värmde bilarna så att det fick ropas ut i högtalarna att det var hundar som inte mådde bra pga att det blev varmt och inga fönster var öppna...usch..att det fortfarande händer bland folk som man tror har koll på hundarna och vana utställare samt funktionärer.

Först ut var Hedvig som skötte sig bra, visad av Eva. Hon blev 3:a bland 4:a tikvalpar (domaren var inte så förtjust i svart..)
Sen var det dags för Milton, som inte var van vid massa folk och hundar. Han spände sig så kroppen blev stel som en pinne, lite små fix höll han också på med men fick en 1:a och vann sin klass (2 stycken). Lite mer miljöträning och när han slappnar av så kan det nog bli ännu bättre, för när han väl stod så gjorde han det snyggt.
Trollas tur och det blev en 2:a, inte helt oväntat, men vissa saker i kritiken höll jag inte med om. Men hon ska växa på sig lite.
Nästa hund in var Molly i unghundsklass. Hon tyckte det var jättekul och "pratade" lite när hon sprang, hade dock lite svårt att springa på alla fyra tassar och ibland att hålla trav. Lite obekväm med att man höll i nosen men hon kunde också stå snyggt när hon ville. Idag fick hon en 2:a, pga att hon hade lagt på sig lite för mycket...bort med det och hon blir snygg.
Sist ut, men inte minst var Elvira. Som jag inte har ställt så mycket pga att hon inte har tyckt att det vart så roligt och då har halsen dragits ihop..inte så snyggt, men ny klass och nya försök. Hon skötte sig jättebra och såg hela tiden glad och pigg ut. Hon blev 2:a efter en hund som brukar vinna och som gillar att "showa". Elvira fick också HP.

Tog lite kort, men dom är hos Eva. Ska kolla igenom dom imorgon och så kanske det dyker upp här imorgon eftermiddag, håll utkik!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åter igen Grattis till Elviras 1:a och HP :D... Superkul!

nu ska ja kika in och kolla på de två bilderna ;)

Hoppas Pizzan smaka,
puss